A Magyar Orvosi Kamara (MOK) szombati tisztújítását követően a Népszavának nyilatkozott Kincses Gyula újdonsült elnök és Éger István, a kamara volt elnöke is.

Vastaps és üdvrivalgás fogadta Éger István leváltását - videó

Az orvosok elsöprő többséggel szavaztak a 16 éve regnáló elnök kihívójára.

Kincses arról beszélt, hogy biztosan tervezik a kamara mögött álló cégháló átvilágítását, mert elmondása szerint nem látni, mi történik ott.

Ha kiderül, hogy maga a konstrukció okos, akkor meghagyjuk, de mindenképpen átláthatóvá tesszük a cégek működését

- közölte a MOK új elnöke, aki megjegyezte, hogy nincs olyan elhatározás, hogy bárkit is le kellene cserélni vagy ki kellene rúgni.

Arra a kérdésre, hogy Éger kaphat-e végkielégítést, Kincses azt felelte, hogy ami a törvény szerint jár neki, azt odaadják, viszont azt a gesztust nem tervezik, amit Tarlós Istvánnak tett Karácsony Gergely főpolgármester, azaz nem adnak többletjuttatást a volt vezetőnek.

Éger a lapnak ugyanakkor azt mondta, nem számított ekkora szavazati különbségre a tisztújításon, elmondása szerint

ebben sajnos visszaköszönt a tavaszi küldöttállítás, ami nem egészen őszinte körülmények között zajlott. Sok helyütt úgy toborozták a küldötteket, hogy "gyere el, egy évben egyszer kell csak, hogy ott légy, más dolgod nincs".

A volt elnök folytatja az orvosi munkát, mint mondta, büszke arra, hogy 63 évesen még elég jó a fizikuma ahhoz, hogy kivonuló mentőorvosként dolgozzon, amit évtizedek óta nagy örömmel tesz.

Facebookos csetcsoportban szerveződik az egészségügyi forradalom

15 éve nem volt akkora esély a változásra, mint most - mondják orvosok, akik a kamarán belülről tervezik megreformálni az egészségügyet.

Kiemelt kép: Bielik István / 24.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!