A megújult tagságú zenekar első számát, a Pyramidion-t nálunk hallhatod először.


Hazánk egyik legismertebb jazzgitárosa, Gyémánt Bálint fiatal zenésztársakkal újította meg trióját. A csapat közös munkájának fő vezérelvei a szabadság, a kísérletezés és az új lehetőségek keresése, amelyek mindig is a jazz alapkoncepciójához tartoztak.

Bemutatkozó koncertjük április 10-én lesz a Budapest Jazz Clubban, de Pyramidion című daluk már jól mutatja azt az utat, amit a közös játékban követni fognak.

„A trió a személyes alkotóműhelyem, ahol számomra kivételes, inspiráló művészbarátaimmal tudok együtt dolgozni. Bár a saját kompozícióimat szólaltatjuk meg, partnereim mindig komoly szerepet játszanak a végleges hangzás kialakításában. Minden formációt sajátomnak érzek, amiben játszom, de a trió tükrözi leginkább a saját zenei nyelvemet"

– meséli Gyémánt Bálint, aki Bartók Vincével és Szabó Dániel Ferenccel dolgozik együtt megújult triójában.

A fiatal muzsikusok generációjuk kiemelkedő tagjai, akik nemcsak a jazz tradicionális nyelvét beszélik folyékonyan, hanem a legmodernebb irányzatok is komoly hatással vannak hangszeres játékukra.

A hangzás különlegességét az adja, hogy az akusztikus dob mellett elektromos hangszínek is megszólalnak. Így bár a zenekari felállás maradt a klasszikus jazz trió, a technikai berendezéseknek és az effekteknek köszönhetően a megszólalás sokkal modernebb lett, ami a zenészek kreativitásának is nagyobb teret enged.

A trió bemutatkozó dala a Pyramidion Gyémánt Bálint szerint a változás mögötti lelkiállapotról is szól:

„Számomra ez a dal a magamba vetett hitet szimbolizálja. Azt jelképezi, hogy merjem megvalósítani a terveimet, Bartók Vince és Szabó Dániel Ferenc pedig igazi társaim ebben a zenei kalandozásban. Legyen szó vadonatúj, vagy akár újragondolt, korábbi kompozíciómról, úgy érzem a közös munkánk során ezek teljesen más dimenzióban kerültek.”

Az egyetlen snittel, vágás nélkül készített klipet Polgár Csaba rendezte. A videó attól is különleges, mert a hangot is a felvétel alatt, élőben rögzítették.

A trió bemutatkozó koncertjén, április 10-én a Budapest Jazz Clubban az új dalok mellett a tavaly az év jazzlemezének is jelölt True Listener című album kompozíció is felcsendülnek újfajta megközelítésben.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!