A mentők kiadtak egy közleményt, amiben leírták, hogy megértik Curtis felháborodását, „és mivel mulasztás történhetett, az ügyben vizsgálat következik.”


Korábban írtunk róla, hogy az újpesti rapper édesanyjához három óra várakozás után érkezett ki a mentő, majd a betegszállító az ajtó előtt hagyta a nőt. Curtis ugyan megadta a telefonszámát az illetékeseknek, de egyáltalán nem értesítették őt arról, hogy hazavitték az édesanyját.

Curtis később egy felháborodott Facebook-posztban számolt be az esetről, erre reagált az Országos Mentőszolgálat (OMSZ).

A mentőszolgálat közleményében azt írja, a betegszállítás nem az OMSZ feladata.

– tették hozzá, majd kiemelték, hogy biztosítási jogviszonnyal rendelkezők betegszállítását a tevékenységre engedéllyel rendelkező és finanszírozási szerződést kötött betegszállító szolgáltatók végzik.

A betegszállítók tevékenysége rendeletben szabályozott. Az OMSZ azt írja, a rendelet értelmében a mentőszolgálat a betegszállítási feladatok felvételét, az illetékes betegszállító szolgáltató felé történő továbbítását, valamint a feladat teljesítésének követését végzi, a szállítás tényleges végrehajtására és körülményeire nincs ráhatása.

(via 24.hu)

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!