Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) is arra kéri az időseket, hogy vásároljanak a legkevésbé zsúfolt órákban az üzletekben, áruházakban. Hivatkoznak arra, hogy a járványügyi szakemberek külön is kérik az időseket, vigyázzanak magukra. Müller Cecília országos tisztifőorvos pedig külön is kérte őket, hogy kerüljék a zsúfolt helyeket és időszakokat vásárlásaik során. Mint ismert, a korábbi, az időseknek szóló vásárlási sávot nem vezették be újra eddig a második hullámban.


Az OKSZ a vásárlási szokások alapján is azt javasolja, hogy az idősek lehetőségeikhez mérten a legkevésbé zsúfolt órákban vásároljanak, különösen az élelmiszer üzletekben, drogériákban. Vagyis akkor menjenek inkább vásárolni az idősek, amikor kevesebben keresik fel a boltokat, mint a reggeli (munka-, iskolakezdés előtti), vagy a délutáni órákban. Azaz praktikusan a reggeli általános munkakezdés után, és a délutáni szokásos munkavégzés előtt, valamikor nap közben lehet érdemes vásárolniuk a koronavírus szempontjából különösen veszélyeztetett időseknek.

Ajánlják továbbá, hogy az idősebb korosztály lehetőség szerint támaszkodjon a környezetében élő a fiatalabbak segítségére is. Ha pedig hosszabb sor alakul ki az üzletben a kiszolgáló pultok, vagy a pénztárak előtt, javasolják az idősebb korúak előre engedését is.

Koronavírus - Még több hír a témában

Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!