Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője az ATV Start című reggeli műsorában meglehetősen szerencsétlen módon nyilatkozott a patkányinvázióval és a Fidesszel kapcsolatban.

Arra a riporteri kérdésre, ami úgy hangzott: "Ha ennyire tiszta és egyértelmű kommunikáció az, hogy ellopják az uniós pénzeket, és a kormány, a jelenlegi kormány lopja el ugye az uniós pénzeket, hogyan lehetséges az, hogy a Fidesz támogatottsága folyamatosan emelkedik?", a politikus így felelt:

"Csak hogy egy mondatot mondjak, ha már szókimondó vagyok: sok a patkány Magyarországon. Ha már a patkánytéma felhozódott itt Budapesten. És nem csak Budapesten."

Amikor Kárász Róbert visszakérdezett, hogy ennek a mondatnak mégis mi az áthallása, Bangóné azt mondta, "mindenki úgy gondolja, ahogy akarja". Majd így folytatta:

"Ezt meg kellene állítani, a patkányinváziót is, mert nagyon sok kárt tudnak okozni Magyarországon, és okoztak is az elmúlt időszakban."

Bangóné később Facebook-posztban is reagált a tévés szereplésére, ami elég nagy port vert fel és téma lett a közbeszédben is. Azt írta: meg sem fordult a fejében, hogy szavazókat hozzon összefüggésbe a patkányinvázióval.

"Patkányhelyzet persze ettől még van, és ezt a krízist azonnal kezelni kell. Erről beszéltem az ATV-ben is. Ha valaki ennek ellenére is megbántódott, akkor bocsánatot kérek!"

- fogalmazott.

Azóta több politikus is kinyilvánította véleményét a nyilatkozattal kapcsolatban. A budafoki közös, momentumos polgármesterjelölt, Havasi Gábor például úgy véli,

Bangóné kijelentése vállalhatatlan, ezért le kell mondania, mivel retorikája csak tovább mélyíti az árkokat a két oldal szavazói között.

Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető szerint

a képviselőnek önként kellene távoznia a közéletből, vissza kellene adnia mandátumát is.

Amennyiben önként ezt nem tenné meg, akkor az MSZP illetékes testületeinek kéne őt visszahívnia.