Mahmud Sahin szinte sokkot kapott a hívástól. Az izraeli figyelmeztetésnek köszönhetően a civil lakosságot végül sikerült a bombázás előtt biztonságba helyezni.


Október 19-én reggel fél hétkor futott be egy titokzatos hívás Mahmud Sahin fogorvos telefonjára. A palesztin férfi majdnem sokkot kapott, amikor a következőket hallotta:

Ahogy a BBC-nek elmondta, Mahmud eleinte otromba tréfának vélte a hívást, ezért azt kérte, hogy a telefonáló adjon le egy lövést, ha valóban az, akinek mondja magát. A lövés azonnal el is dörrent, a fogorvosnak kétsége sem volt, hogy a helyzet komoly. A férfi próbált alkudozni izraeli hívójával, mondván, ez egy civil környék, nincsen semmi katonai célpont a környéken. Hívója azonban határozottan kijelentette, hogy ők tudnak olyanról, amiről Mahmud nem. Megismételte a felszólítást, hogy intézkedjen a polgári lakosság eltávolításáról. Mahmud ekkor már azonnal kiabálni kezdett, és összeterelte a környéken lakó embereket.

A történetnek azonban itt nincs vége. A fogorvos este nem fogadott hívást látott telefonján, kis idő múlva újból hívták. A most magát Daudként azonosító izraeli megdicsérte délelőtti együttműködéséért, majd közölte, hogy újabb csapást következik. S hogy Mahmud biztos legyen benne, hogy valóban mindent tudnak róla, az izraeli olyan információkat közölt a fogorvossal annak családjáról, amit csak közeli ismerősei tudhatnak.

Az esti órákban nem volt egyszerű a megismételt evakuálás, de

Ezúttal egy egész lakótömb semmisült meg, de emberéletben nem esett kár.

A fogorvos, bár háza épen maradt, Gáza másik részében, egy barátjánál talált menedéket.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!