A pedagógiai asszisztens szerint ő nem pedofil, és nem követett el bűncselekményt. Egy büntetőjogász szerint ez utóbbi igaz is.


Az iskola fotósa is volt az a 39 éves férfi, aki egy videóban azt állította magáról, hogy egy 15 éves fiú a szeretője - számolt be róla az RTL Híradó. A csatornának nyilatkozó büntetőjogász szerint férfi tette nem bűncselekmény.

Mi is beszámoltunk róla, hogy

Az azóta már törölt felvételen a férfi azt is kifejti, hogy szerinte ő nem pedofil.

„Leggyakrabban erre azt kapom meg, hogy ez pedofília. Ez egy mentális betegség, ezzel szemben én 14 év alatti fiúhoz sosem nyúltam és nem is fogok ilyen szándékkal. És miért is ne dolgoznék egy általános iskolában azért, mert meleg vagyok, amikor szigorúan betartom a törvényeket?”

A férfi azt is kifejtette, hogy nem követett el bűncselekményt, mert Magyarországon a beleegyezési korhatár a 14. életév. Ennek értelmében aki betöltötte ezt az életkort az jogot formál a szabad szexuális életre.

Az RTL-nek Borbély Zoltán, büntetőjogász azt mondta, a viszony valóban nem bűncselekmény, de etikailag mindenképp kifogásolható.

„Ez olyan etikai nomrákba ütközhet, amely bizalomvesztés vezethet. A bizalomvesztés pedig már lehet egy olyan ok, amely akár a munkaszerződés megzsüntetéséhez vezethet” - fejtette ki Borbély.

A RTL-hez eljutott képernyőfotók szerint

A csatorna szerint a szülők szombaton értesültek az ügyről – nem hivatalosan, sokan nem is merték iskolába vinni a gyereküket. Hivatalos tájékoztatást hétfőn kaptak, ebben arról van szó, hogy vizsgálat indult a férfi ellen.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!