Rendkívül izgalmas és fordulatos mérkőzés után Peter Wright 7-5-re legyőzte Michael Smith-t, ezzel pályafutása második világbajnoki címét szerezte meg.

Érezhetően idegesen kezdték a meccset a felek, mert bár az átlagok szokás szerint magasan voltak, de a kiszálló egyik játékosnak sem ment. Az idegek harcát végül a skót bírta jobban, egy brékkel 3-1-re húzta be az első leget. Ez alighanem megnyugtatta Wrightot, mert 1-1 után egy pocsékul sikerült 33 után szorított helyzetbe került, 148-ról mégis ki tudott szállni, ezután pedig 2-0-ra ellépett.

???????????????? ???????? ????????????????????????????????????????!

Yet another unbelievable finish from the 2020 World Champion, this time he perfectly pins the bull to take the second set and double his lead!#WHDarts pic.twitter.com/8soyMR1SH1

- PDC Darts (@OfficialPDC) January 3, 2022

Ezután rövid szünetet követően Smith összekapta magát, ráadásul úgy nyerte meg első szettjét, hogy egy káprázatos 167-es kiszállóval nyert hátsó pályáról leget. Ezt a lendületet kihasználva élesebbek lettek az angol dobásai és kiszállói, így aztán az egyenlítés is összejött, négy szett után teljesen egálban volt a két dartsos.

????????????????????'???? ???????? ???????????? ????????????????????!

That was a tremendous set from Michael Smith and he's back in this final!

He halves the deficit and it's well and truly GAME ON!#WHDarts pic.twitter.com/KTEhyxklok

- PDC Darts (@OfficialPDC) January 3, 2022

Két leget nyert zsinórban Wright az ötödik szettben, de ezután megtorpant és hatalmas bakik után Smith döntő legre kényszerítette a skótot. Ekkor azonban mindketten elrontották a kiszállót, végül Wright húzta be a szettet. Szünet után azonban Smith sokkal magabiztosabb játékkal egyenlített és az egyre több hibát produkáló skót megingását kihasználva 4-3-ra fordítani tudott. Ezt követően azonban

hihetetlenül hullámzó játék után Wright egyenlített, nyolc szett után még mindig megtippelhetetlen volt, ki lesz a világbajnok.

Hasonló képet festett a következő szett is, a jó körátlagok mellett újra a gyenge kiszállóké lett a főszerepl, Wrightnak 31-ről nem sikerült megnyernie a döntő leget, Smith már nem volt ilyen elnéző, 5-4-re megint vezetést szerzett. Smith elkapta a fonalat, gyorsan elhozott két leget és azért játszott, hogy egy szettre legyen a vb-címtől.

Wright viszont nagyon összeszedte magát, zsinórban 3 leget nyerve egyenlített és kezdődhetett minden előről. Legalábbis úgy tűnt, de a skót megtáltosodott az utolsó szünetet követően, további öt leget húzott be egymás után, Smith önbizalma teljesen elment. Végül a saját kezdését végre behúzta, de nem tudta tartani a lépést skót ellenfelével, aki 3-1-re megnyerte a szettet és második vb-címét nyerte meg.

???????????????????????????????????? ???????? ???????????????????? ???????????????????????????????? ???????????????? ????????????????! ????

Unplayable.

Peter Wright defeats Michael Smith 7-5 to secure his second World Championship title in a thrilling final and what a moment this is for Peter and his family ????

????????????-????????????????. ???? pic.twitter.com/cQwdzCuGsc

- PDC Darts (@OfficialPDC) January 3, 2022

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!