Az amerikai hatóság „dobta piacra” az ANOM-ot, amiről a bűnözők azt hitték, hogy lenyomozhatatlan. Ezt használta a Szerbiából irányított magyar banda is.


A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy, az FBI által kifejlesztett, „trójai falóként” működő program segítségével felszámolt drogbanda tagjaival szemben.

Az ügyészség pénteki közleménye szerint a bűnszervezet tagjai titkosított kommunikációs eszközön és darkneten intézték a drogügyleteiket. Az üggyel összefüggésben 25 ember ellen emeltek vádat, köztük a banda nagybani törzsvásárlóival szemben is.

- írják a közleményben. Ezeket a készülékeket pedig egy Magyarországon működő bűnszervezet tagjai is használták.

A vádirat szerint a magyarországi bűnszervezet irányítói, egy Szerbiában élő, magyar-horvát állampolgárságú férfi, illetve börtönbüntetése elől szintén Szerbiába szökött magyar társa voltak. Ők egy olyan alá-fölérendeltségen és feladatmegosztáson alapuló bűnszervezetet hoztak létre Magyarországon, amelynek célja a viszonteladókból álló vevőkör folyamatos kiszolgálása volt.

A kábítószerek, különösen marihuána és kokain külföldről történő beszerzését jellemzően a bűnszervezet irányítói szervezték, majd a drogot kábítószerfutárok segítségével juttatták el Magyarországra. A bűnszervezet tagjai és a szervezet törzsvásárlói a tevékenységük leplezése érdekében az ANOM-on keresztül tartották a kapcsolatot egymással.

Ahogy az ügyészség fogalmazott,

A banda egyik tagjának fő feladata a külföldről érkező kábítószerfutárok által szállított kábítószerek átvételére, elosztására szolgáló depógarázsok, valamint a raktározásra szolgáló depólakások bérlése volt. A bűnszervezet tagjai között volt olyan, aki az értékesítés mellett az eladásra szánt amfetamin előállítását végezte, míg egy másik társának a kokain felütése, hígítása volt a feladata.

A szervezet által értékesített kábítószer vételárát kábítószerfutárok útján juttatták el a Szerbiában tartózkodó vezetőhöz és annak társához.

A főügyészség végrehajtandó fegyház-, illetve börtönbüntetések kiszabását, pénzbüntetést és vagyonelkobzást is indítványoz a vádirataiban.

Forrás: MTI


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!