Egy új fajta kábítószerrel kereskedő bűnszervezet felszámolását célzó nyomozás utolsó felvonása történt szerda hajnalban. Az alapos előkészítés után a Ceglédi, a Gyöngyösi, a Szolnoki, a Jászberényi Rendőrkapitányság, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Támogató Osztály munkatársai, három kábítószerkereső kutya, valamint a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei elindultak négy különböző lakcímre, amelyeken összesen öt embert tartóztattak le, írja a Police.hu.

Az öt gyanúsítottat bűnszövetségben elkövetett, újfajta drogokkal való visszaélés bűntettével vádolják.

R. Róbert János egy korábban elfogott kereskedőtől vette át az illegális üzletet, a gyanú szerint két hónap alatt hat kilogramm kréta, kristály és hópihe fantázianevű új pszichoaktív anyagot adott-vett, amelyen több mint 1,5 millió forintot keresett.

Zs. Ernő egy másik lekapcsolt üzletkötő helyét töltötte be már egy ideje, két hónap alatt több mint 15 kilogramm új kábítószer beszerzése és értékesítése köthető személyéhez,

ebből származó bevétele több tízmillió forint volt.

hirdetés

A különféle drogok grammját nagyjából 800-1800 forintért vette, majd jelentős haszonnal, legalább 5000 forintért adott el egy adagot belőle.

A harmadik férfit, B. Gábort sofőrként alkalmazták, aki hol a főnökét, hol a kábítószert, hol a pénzt utaztatta.

A másik két gyanúsított közül az egyikük, S. Krisztián több alkalommal vásárolt a kréta nevű drogból, a másik férfi, M. László pedig 2 kilogramm kábítószert adott tovább, amelyen közel 4,5 millió forintot keresett.

Az egyes helyszíneken több mint 2 millió forintot, egy személygépkocsit, egy kistehergépkocsit, 2 mobiltelefont, közel 1 kilogramm ékszert, mérleget, elektromos sokkolót, boxert, gáz- és riasztófegyvert foglaltak le.

A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság folytatja le.


hirdetés