Nem a bolygópusztító aszteroidák, hanem továbbra is az emberi hülyeség jelenti a legnagyobb veszélyt a túlélésünkre, állítja Brian Cox fizikus egy, az IFLScience-nek adott interjújában.


A Manchesteri Egyetem Fizikai és Csillagászati Tanszék, valamint a Royal Society professzora szerint nem jelentenek reális veszélyt a bolygónkra az aszteroidák, ugyanis a tudósok folyamatosan követik azok mozgását. Elmondása szerint a hosszú távú fenyegetésekkel nagyon is képes megbirkózni a tudomány, azonban az emberek közötti fenyegetésekkel már kevésbé.

A legvalószínűbb forgatókönyvnek Cox továbbra is azt tartja, hogy egy atomháború fog végezni az emberiséggel. Azt azonban nem tudta megmondani, hogy ez egy véletlenszerűen bekövetkező esemény lesz-e, vagy valaki direkt nyomja majd meg a gombot.

A tudományos műsorok házigazdájaként is ismert fizikust Elon Musk tervéről, a Mars kolonizálásáról is megkérdezték. Véleménye szerint a Mars egy borzalmas hely az élethez, így egy nagyon különleges asztronauta-típusra lenne szükség ahhoz, hogy valaki kibírja a megpróbáltatásokat.

A Marson élni nagyon más, mint a Holdra menni vagy a Nemzetközi Űrállomáson ülni, ahol alig néhány órányira vagyunk a Földtől. Pszichológiailag még senki sem volt ilyen messze a Földtől. És itt hónapokról, vagy akár egy évről beszélünk. Azt hiszem, ez egy olyan kihívás, amit még nem értünk teljesen


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!