Nem sokat segített azzal sem, hogy letiltotta egykori segítőjét, a róla szóló kommenteket pedig módszeresen törölgetni kezdte.


A biztos haláltól mentette meg Ravichandran Tharumalingam maláj hegymászót a Mount Everesten Gelje serpa, amikor a legendás hegy "halálzónájából" testi épsége kockáztatásával cipelte le.

Ezzel természetesen hatalmas népharagot gerjesztett, a legtöbben hálátlannak gondolják. A 30 éves Gelje serpa korábban videót is posztolt a mentésről, és arról beszélt, hogy ez önmagában is bravúr volt, hiszen hat óra alatt ereszkedett le 1900 métert extrém magasságból.

Gelje Sherpa (@gelje_sherpa_) által megosztott bejegyzés

Tharumalingam azzal sem lopta be magát a kommentelők szívébe, hogy letiltotta a serpát, majd törölte a róla szóló hozzászólásokat is. Felépülése óta egyébként a hegymászó már hazatért hazájába. Később úgy magyarázkodott, hogy korábban személyesen köszönetet mondott már segítőjének.

Ravichandran Tharumalingam már háromszor mászta meg a világ legmagasabb hegycsúcsát. 2022-ben nyolc ujját amputálni kellett, miután lefagytak.

(Insider, Magyar Nemzet)

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!