A MOL egyelőre annyit közölt, hogy napi 24 órában dolgoznak a finomítóban, hogy a jelenlegi 50-55 százalékos kapacitásról mielőbb visszaálljanak a maximális termelésre.


Mi is írtunk róla, hogy egyre nagyobb gondok vannak az üzemanyagellátással. Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu benzinárfigyelő oldal ügyvezetője szerint már a fővárostól kezdve a kistelepüléseken is érzékelhető az üzemanyaghiány. Elmondta, hogy napról napra több benzinkút jelzi, hogy nem tudnak benzint és gázolajat eladni, hétfő reggelre körülbelül 500 töltőállomás, vagyis a hazai kutak negyede számolt be hiányról.

Sok helyen hétfőn is vadászni kellett üzemanyagra, ahol volt még készlet, ott hosszú sorokban vártak az autósok - számolt be róla az RTL Híradó is. Több autós is azt nyilatkozta, hogy több kutat is meg kellett járniuk, hogy valahol hozzájussanak az üzemanyaghoz.

A Magyar Ásványolaj-Szövetség főtitkára az RTL Híradónak azt mondta, a hétvégén 30-40 százalékkal nőtt a tankolások száma az ársapka kivezetéséről szóló álhírek miatt. Szerinte a pánikvásárlások és a Dunai Finomító műszaki problémái miatt fogyott el sok helyen az üzemanyag.

Grád Ottó úgy tudja, hogy

A Híradó kérdésére azt írták, napi 24 órában dolgoznak a finomítóban, hogy a jelenlegi 50-55%-os kapacitásról mielőbb visszaálljanak a maximális termelésre.

Az Ásványolaj Szövetség szerint a kiesett importra is szükség lenne, ehhez azonban ki kellene vezetni a hatósági árat.

A kormány a Híradóval annyit közölt, hogy a "hétfőn életbe lépett brüsszeli olajembergó Magyarország kőolajellátását is nehezíti".


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!