A benzinár-stop meghosszabbítása esetén a kiskereskedők biztos, hogy tönkre fognak menni - erről beszélt az ATV-nek Grád Ottó a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára. Szerinte a következő hetekben folyamatos kőolajár-emelkedést fogunk tapasztalni, és nem lenne meglepő, ha ez rövid időn belül a lélektani határt, a 100 dollárt is elérné vagy meghaladná.

Molnár László a GKI vezérigazgatója úgy gondolja, hogy a kormány politikai okokból hosszabbít majd. Molnár László elmondta, hogy szombaton 90 dollár körül volt az olaj ára, ebből ki lehet következtetni, az árstop nélkül milyen lenne most a helyzet.

Amikor befagyasztották, akkor 506-510 forint körül az üzemanyagár. Ebből következően körülbelül most 520 forint körüli üzemanyagár lenne

- nyilatkozta az ATV-nek.

November 15-én lépett életbe a benzinkutakon az árstop: a kormány a nem prémium benzin és a gázolaj literenkénti árát ekkor 480 forintos felső határral rögzítette. Ez azonban csak február 15-ig tart. Az ATV a csütörtöki kormányinfón kérdezte Gulyás Gergelyt, hogy tervezik-e meghosszabbítani az árstopot. "Február 15-ig fog a kormány erről dönteni" - válaszolta a miniszter.

A holtankoljak.hu a napokban arról írt, hogy a múlt héten három töltőállomás zárt be a hatósági ár miatt.

Kapcsolódó

Három benzinkút zárt be a héten a hatósági ár miatt

A 480 forintos ársapka miatt nem bírják tartani a drágulással a lépést a töltőállomások.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!