A hatszoros olimpiai bajnok Ryan Lochte nem lesz ott a tokiói olimpián, mivel 200 méter vegyesen csak hetedikként zárt az amerikai úszók ötkarikás válogatójának pénteki napján. A 36 éves sztárnak, aki az ötödik olimpiáján szeretett volna indulni, az első kettőben kellett volna végeznie, hogy bekerüljön az amerikai csapatba.

Lochte, aki nem zárta ki, hogy még indul a későbbiekben is versenyeken, csalódottan nyilatkozott, ugyanakkor hozzátette, hogy a gyermekei láthatták úszni és ez számára az egész világot jelenti.

A sikerek mellett kudarcok is övezték a legendás sportoló pályafutását: 2018-ban az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége 14 hónapra felfüggesztette a 12-szeres olimpiai érmest intravénás infúzió alkalmazása miatt. Korábban pedig tíz hónapos eltiltást kapott, mert hamisan azt állította, hogy a 2016-os, riói ötkarikás játékok alatt fegyveresek kirabolták.

Rióban a sorozatban negyedszer győztes 4×200 méteres gyorsváltó tagjaként - Lochte mindnek részese volt - nyert aranya előtt 2004-ben Athénban egy, 2008-ban Pekingben és 2012-ben Londonban pedig két-két olimpiai bajnoki címet szerzett. Egyéniben 200 méter háton (2008) és 400 méter vegyesen (2012) diadalmaskodott. A világbajnokságokon 18 aranyérmet nyert, írja az MTI.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!