Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az egészséges bélműködés nagyon fontos testünk általános jóléte szempontjából.

Az egészségügyi szakértő és számos könyv szerzője, Karla Outs, három aranyszabály betartását javasolja a bélrendszerünk egészsége tekintetében.

1. Ne vigyük túlzásba a cukor fogyasztását!

Karlanak, az általa javasolt étrend változtatásával sikerült meggyógyítani betegei ekcémás panaszait, és ezáltal meggyőződött arról, hogy az ételek hogyan befolyásolják a szervezet egészségi állapotát.

"Így tudatosult bennem, hogy egyes élelmiszerek gyógyszerként működnek, és az, amit eszünk, hatalmas hatással van egészségünkre, jólétünkre és bőrünkre." - mondja.

A bélrendszer, az egészség szempontjából fontos mikroorganizmusokat tartalmaz, és a túlzott cukorbevitel lelassítja tevékenységét.

"Fontos a cukrok és a feldolgozott élelmiszerek bevitelének csökkentése, hogy a kórokozó baktériumok ne táplálkozhassanak, és ne alakulhasson ki gyulladás a testben." - teszi hozzá Karla Outs.

2. Biztosítsuk szervezetünk számára a kellő mennyiségű alvást!

"A tanulmányok kimutatták, hogy a megszakadt alvásciklus befolyásolja a szervezetet, az egészséges baktériumok megőrzésében" - mondja Karla.

A bélben lévő baktériumok toxinokat termelnek, amikor a test kifárad ezzel pedig fáradtságot, memóriaproblémákat és gyulladást okozva.

"Ezenkívül a boldogság hormonjának 90%-a, ugyancsak a bélben választódik ki."- tette hozzá a szakértő, ami azt jelenti, hogy az alváshiány szerotoninhiányt okoz.

3. Részesítsük előnyben a magas rosttartalmú ételeket.

"A bélben található egészséges baktériumok imádják a rostokat, táplálkoznak belőlük, és gyulladás gátló anyagokat hoznak létre, ami rendkívül fontos az agy, a bél és az immunrendszer számára." - mondja.

Ennek érdekében fogyasszunk minél több gyümölcsöt és zöldséget. A joghurt, a kombucha, és a kefir szintén csodálatos forrása az egészséges baktériumoknak.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!