A Népszava birtokába jutott egy az érdi háziorvosoknak küldött levél, amiben a mentőszolgálat helyi vezetője azt írja: ha nem jelentkeznek ügyelni, más megyébe lesznek vezényelhetők.


Kilátásba helyezték, hogy listázzák azokat az érdi doktorokat, akik nem jelentkeznek ügyelni és névsorukat leadják – derült ki egy, a Népszava birtokába került levélből.

Csütörtökön arról beszélt Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, hogy jól vizsgázott az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) irányításával újjászervezett egységes alapellátási ügyelet. A rendszert két hét múlva Pest és Fejér megyében is bevezetik majd.

A képet némileg azonban rányalja az a levél, amelyben

Hogy a neveket hova küldik el, az nem derült ki.

Keczéry Attila, a MOK titkára, a szervezet Háziorvosi Csoportjának vezetője a lapnak azt mondta, hiába kérdeznek erről, az OMSZ-tól semmiféle adatot nem kapnak. Így a kamara azt sem tudja, hogy pontosan hányan szerződtek le az új ügyeleti rendszerbe, és hányan tagadták meg a feladatot.

„Annak ellenére, hogy becsléseink szerint jóval meghaladja az ezret az ügyeleti ellátásban részt nem vállaló háziorvosok száma, egyelőre senki ellen nem indítottak eljárást” - mondta Keczéry Attila. Azt is hozzátette, hogy az orvosi kamara adatai szerint az új ügyeleti rendszerhez decemberében csatlakozó

„Mióta elindult az új ügyeleti rendszer megyéről megyére haladó bevezetése jogszabályok is változtak, míg korábban szerződőknek csak járáson belül kellett ügyeletet vállalniuk, a múlt év végétől viszont már a megye bármelyik ügyeleti pontjára áthelyezhetők a szerződött háziorvosok, a kamara egységesítené a mentőkkel kötött szerződéseket az ország összes megyéjében” - tette hozzá Keczéry Attila.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!