A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint az ilyen megoldás nehezen értelmezhető a vendég számára. A módszert a fapados légitársaságok gyakorlatához hasonlítja.


Infláció ide vagy oda, a piaci versenynek kemény szabályai vannak. Például nem néz ki jól a dinamikusan emelkedő ár. Sajnos, ez a sarki kisbolt polcain elkerülhetetlen, de a szállodások ezer furmányt találnak ki, hogy ők bizony, tartsák akkor is az árakat, amikor a konkurencia esetleg árat emel.

A Portfolio talált rá a műfaj egyik bajnokára, egy balatonszemesi wellness-szállóra, ahol a szállásdíj inflációálló, azonban most már mindenért fizetni kell. Mutatjuk:

Nem az elismerés hangján beszélt a Portfoliónak Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke. Szerinte az ilyen megoldás nehezen értelmezhető a vendég számára, hogy a fűtésre és hűtésre plusz pénzt kérnek el. Úgy véli, az ilyen trükközés inkább felbosszantja a vendéget. A szoba „tartozéka” a fűtés Flesch szerint. Az elnök ezt az árazási módszert a fapados légitársaságok szintén nem túl rokonszenves gyakorlatához hasonlítja, hozzátéve persze, hogy „mindenkinek magánügye, hogy marketingszempontból hogyan vezeti fel a szolgáltatási árait”.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!