A hírt a néhai politikus szóvivője jelentette be. Putyin leghangosabb kritikusa a hatóságok szerint a reggeli séta közben lett rosszul, és már nem tudták megmenteni az életét. A politikus 47 éves volt.


Átadták az anyjának a múlt héten meghalt Alekszej Navalnij holttestét az orosz hatóságok - írja a BBC.

A hírt a néhai orosz ellenzéki politikus szóvivője közölte az X közösségi oldalon. Kira Yarmys köszönetet mondott mindenkinek, aki követelte az orosz hatóságoktól Navalnij holttestének kiadását. A szóvívő azt is hozzátette, hogy „a temetés még hátra van”.

- írta Yarmis. A szóvívő azt ígérte, hogy azonnal be fog számolni róla, ha lesz hír a temetésről.

Alekszej Navalnij február 16-án, 47 éves korában, a Jamal-Nyenyec Autonóm Körzetben található sarkvidéki börtönben halt meg. A hivatalos közlés szerint a Putyin leghangosabb kritikusának számító ellenzéki politikus a reggeli séta közben rosszul lett, összeesett és már nem tudták megmenteni az életét.

a Kreml azonban visszautasította ezeket a vádakat.

Navalnij halála után a holttestét nem adták ki a családnak, pedig a törvény szerint ezt kellett volna tenniük. Hat nap elteltével mutatták meg végül az elhunytat az édesanyjának. Ljudmila Navalnaja később egy videóban arról beszélt, hogy megzsarolták, a nyomozók. Azt mondták neki, hogy titokban akarják eltemetni a volt orosz ellenzéki politikust, és közölték az asszonnyal, hogy ha nem egyezik ebbe bele, akkor csinálnak valamit a fia testével.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!