A NASA szakértői bejelentették, hogy kedden egy nagyobb objektum hullott le a Nagy-Ausztráliai-öbölben - számol be a Business Insider. A Kaliforniai Műszaki Egyetem földközeli objektumokat elemző csoportja rendszeresen megvizsgálja a becsapódó aszteroidák és meteorok ütközésének helyét, idejét és energiáját, 1988 óta pedig a NASA is figyeli a Föld különböző pontjain kialakuló tűzgömböket. A két szervezet adatainak köszönhetően meglehetősen pontos képünk van a bolygónkat elérő objektumokról.


Victoria és Dél-Ausztrália lakói kedden helyi idő szerint este 10:30-kor látványos fényjelenségre lettek figyelmesek.

A szakértők úgy vélik, hogy a tűzgömb egy 1,6 kilotonnával felrobbanó objektum volt. Az égitest maradványai a Nagy-Ausztráliai-öbölben landoltak.

Our CCTV in Mount Gambier captured this otherworldly fireball at 10.46pm Tuesday. Just in case, we'd ask that Limestone Coast locals be alert for Alien Life Forms (including ALF himself) trying to hitch-hike to Earth Capital, and approach with caution. #meteor #weneedanALFemoji pic.twitter.com/iOgAOlw4cu

- South Australia Police (@SAPoliceNews) 2019. május 22.

Steve Chesley, a NASA munkatársa szerint az objektum nagyjából akkora volt, mint egy autó. A kutató hozzátette, az égitest valamivel lassabban mozgott, mint az aszteroidák többsége.

Kiemelt kép: iStock


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!