Először azt hitték, hogy a kilenc éve eltűnt maláj utasszállító egy darabját találták meg. Majd felmerült, hogy a pénteken útnak indított indiai holdrakéta alkatrészére bukkanhattak rá. Egyik sem igaz.

Úgy tűnik, hogy tényleg egy indiai űrrakéta darabját sodorta partra a víz Ausztráliában, írja a Daily Star. Az indiai rakéta harmadik fokozata és a tengerparton talált 2 méteres henger közötti hasonlóságot először egy redditező szúrta ki, majd Alice Gorman ausztrál űrszakértő is megerősítette a feltételezést.

A rejtélyes hengert egy járókelő fedezte fel még helyi idő szerint vasárnap délután. A rendőrség kezdetben azt sem tudta eldönteni, hogy katonai eredetű eszközzel van dolguk, vagy sem. Először felmerült az is, hogy a kilenc évvel ezelőtt, titokzatos körülmények között eltűnt maláj utasszállító egy darabját találták meg, de a rendőrök ezt később cáfolták.

Végül a Redditen szúrták ki, hogy a fémhenger épp úgy néz ki, mint az indiai űrhivatal egyik hivatalos fotóján látható rakéta harmadik fokozata:

Alice Gorman elmondta, hogy rakétaindításnál az üzemanyagtartályok mindig leválnak és az óceánba zuhannak. Ez a fémhenger azonban nem az indiai holdrakéta fellövésekor zuhant a vízbe, hanem évekkel korábban. Erre utal, hogy a szerkezetet ellepték az óceán mélyének élőlényei, illetve az is, hogy az indiai űrügynökség jóval korábban használt ehhez hasonló rakétákat. Gorman szerint egy vihar miatt kerülhetett felszínre a rakétamaradvány.

Az űrszakértő hangsúlyozta, hogy a henger minden bizonnyal nem fog felrobbanni, ugyanakkor mindenkit arra kért, hogy ne érjenek a tárgyhoz, mert mérgező anyagok szivároghatnak belőle.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!