Adam Braseelt gyilkosságért életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték 2007-ben, de 2019-ben bebizonyosodott, hogy ártatlan. Most döntés született az amerikai férfi kárpótlásáról.


Egymillió dolláros (több mint 350 millió forintos) kártérítést ítélt meg az amerikai bíróság a 39 éves Adam Braseel számára, aki 12 évet töltött rácsok mögött egy gyilkosságért, melyet nem ő követett el.

2006. január 7-én a Tennessee állambeli Coalmont városában megtámadták a 60 éves Malcom Burrowst és nővérét, valamint a nő fiát. A támadó kirabolta őket, Burrowst pedig megölte.

A UPS-furtárként dolgozó fiatalember mindvégig tagadta, hogy ő támadt rá Burrowsékra, de a bíróság elég bizonyítékot látott arra, hogy 2007 novemberében gyilkosságért életfogytiglani börtönbüntetésre ítélje. Braseel nem nyugodott bele az ítéletbe, küzdött az igazáért, és 2019-ben bebizonyosodott, hogy valóban ártatlan. Felmentették a vádak alól, ám akkor már 12 évet töltött jogtalanul rácsok mögött.

A 39 éves Braseel azt mondta, az jelenti a legnagyobb örömöt számára, hogy ismét a családjával lehet, ráadásul nemrég született meg első gyermeke.

Forrás: Unilad


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!