A kettős állampolgár Majan Zin több interjúban is mesélt arról, hogyan rabolták el lányait, a nyolcéves Ellát és a 15 éves Dafnát palesztin terroristák egy határmenti kibucból. A Külügyminisztérium is megerősítette a hírt.


Korábban írtunk róla, hogy egy magyar-izraeli állampolgárságú anya gyermekeit, egy 8 és egy 15 éves lányt is túszul ejtett a Hamász.

A Külügyminisztérium is megerősítette ezt a hírt: a lányok épp az édesapjuknál voltak egy kibucban október 7-én, amikor megérkeztek a fegyveresek.

Az izraeli-magyar állampolgárságú nő, Majan Zin korábban a Heteknek mesélt arról, hogyan rabolták el lányait, a nyolcéves Ellát és a 15 éves Dafnát palesztin terroristák egy határmenti kibucból.

Az interjúban elmondta, hogy két gyermeke éppen a volt férjénél és új családjánál volt a Nahal Oz nevű kibucban, amikor jöttek a riasztások a telefonján. Eleinte még megnyugtató üzenetet kapott arról, hogy nincs semmi bajuk, később viszont már a nővére hívta fel azzal, hogy Ella és Dafna a Hamász fogságába esett.

– mondta a lapnak az édesanya.

– jelentette ki Majan Zin, aki lányainak pedig azt üzente, hogy maradjanak erősek, mindent tegyenek meg, amit mondanak nekik, és tudják, hogy minden tőle telhetőt megtesz, hogy hazahozza őket.

Az édesanya azt is elmondta, hogy látott egy videót a lányairól a Hamász fogságában. A felvételen látszik, ahogy Ella és Dafna matracokon ülnek. A videón a lányok mostohatestvérét kiviszik a házból a terroristák, hogy így csalják ki a kibuc többi lakóját a bezárt házakból.

Majan azt is elmondta, hogy a Hamász terroristái azóta már kivégezték a volt férjét, annak új feleségét és a fiukat is.

A Yahoo cikke szerint Majan már abban sem biztos, hogy élnek a lányai, mégsem adja fel.

"Most a poklot élem át. Izraelben egyetlen tisztviselő sem vette fel velem a kapcsolatot, és a fényképeken kívül nincs több információm róluk. Felvettem a kapcsolatot a rendőrséggel és elküldtem nekik a videót, de ők sem tudnak semmit.

- mondta Majan Zin a lapnak.

- tette hozzá az édesanya.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!