Legalábbis ezt mondták. A volt politikus szerint a hírműsor trükközött a helyreigazítás állításaival, de még a hangsúlyokkal is.


A Média1 tudósítása szerint a TV2 Tények című hírműsora hat évvel ezelőtt, 2016-ban és 2017-ben 20-nál is több különböző adásában terjesztett hamis hírt az akkor még politikusként, az Együtt alelnökeként tevékenykedő Juhász Péterről, leginkább a Portik Tamás olajbűnözőhöz fűződő állítólagos kapcsolatáról. Juhász igazát jogerős ítéletek sora támasztotta alá, a TV2 a portál szerint mégis "trükközött" a helyreigazítással.

Juhász a Média1-nek elmondta, hogy a pereket ugyan megnyerte, de az ügy itt nem ér véget, végrehajtást volt kénytelen kérni a kormánypárti televíziócsatorna ellen, ugyanis az az ítélet rendelkező részét (hogy mit és miben állított Juhászról hamisan a TV2) szerinte nem megfelelően, azaz a jogsértést tartalmazó médiatartalom megjelenésével azonos napon, azonos műsoridőben, valamint nem Juhász nevének említésével tette közzé.

A TV2 fellebbezett: állításuk szerint ők eleget tettek az ítéletnek azzal, hogy azt részletekben, több adáson keresztül tették közzé, ahogy fogalmaznak, „tekintettel az ítélet rendelkező részének rendkívül terjedelmes tartamára”.

Juhász Péter ügyvédje nehezményezte, hogy nem egészben tették közzé az ítéletet. Szerinte nem osztható fel tetszés szerinti részekre az ítélet rendelkező része, a bíróság egyértelműen úgy rendelkezett, hogy az ítélet rendelkező részét kell közölni, és nem csak annak egy tetszés szerint kiragadott részletét.

A volt politikus azt is nehezményezi, hogy szerinte a fentiek szerinti hiányos helyreigazítást is szándékosan a központozás figyelembevétele nélkül olvasta be a Tények híradósa, Váczi Gergő, hogy ezáltal követhetetlen, érthetetlen legyen az ügy.

Juhász a vlogján nemrég részletesen is foglalkozott a TV2 eljárásával.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!