Matt Dawsonnak azt mondták az orvosok: a műtét után sem biztos, hogy normálisan tudja majd használni az ujját. A játékos ezután döntött úgy, hogy akkor jöjjön az amputáció és ezzel együtt az olimpia.


Amputáltatta az ujjának egy részét agy ausztrál gyeplabdajátékos, hogy részt vehessen a párizsi olimpián, írja a BBC. Matt Dawson két héttel ezelőtt eltörte a jobb keze egyik ujját egy edzés során Perth-ben. A sérülés olyan súlyos volt, hogy a műtét és a felépülési idő hónapokat vett volna igénybe, ami kizárta volna a 30 éves sportoló olimpiai részvételét.

Ezek után a kétszeres olimpikon Dawson úgy döntött, hogy a felső ujjpercét eltávolíttatja, hogy a harmadik olimpiáján is részt vehessen. A gyeplabdás döntése sokkolta csapattársait és edzőjét, de végül mindannyian támogatták őt.

A sérülés után Dawson konzultált egy plasztikai sebésszel, aki elmondta, hogy még a helyreállító műtét után sem biztos, hogy az ujja hibátlanul fog működni a jövőben. Az amputáció viszont lehetővé tette volna, hogy tíz napon belül újra játszhasson.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!