Órákon belül kezdődik a magyar miniszterelnök és a korábbi amerikai elnök találkozója Mar-a-Lagóban. A nemzetközi sajtó kritikus a két politikus megbeszélésével kapcsolatban.


A nemzetközi sajtó figyelmét is felkeltette Orbán Viktor és Donald Trump floridai találkozója. A két politikus péntek délután folytat megbeszélést az Egyesült Államokban fővárosában.

Az RTL.hu sajtószemléjéből kiderül, hogy például a brit The Guardian kiemelte: a magyar kormányfő nem a Fehér Ház meghívására érkezett az Egyesült Államokba, és „szinte teljesen példátlan” dolognak nevezte, hogy egy NATO-ország vezetője nem találkozik az amerikai kormány egyik tisztségviselőjével sem.

Ugyanezt emelte ki a Washington Post is. A lap szerint „szokatlan lépés” a magyar miniszterelnök látogatása a Fehér Ház meghívása nélkül, ahol „nem látják valami szívesen”. A lapnak Jacob Heilbrunn újságíró a találkozóval kapcsolatban azt mondta: az amerikai jobboldal az elmúlt száz évben mindig is „csodálta a demagógokat és despotákat máshol”. Heilbrunn úgy fogalmazott, hogy míg az amerikai baloldal „munkásparadicsomot látott Sztálin Szovjetuniójában, Mao Kínájában és Castro Kubájában, a jobboldal Mussolini Olaszországában, Hitler Németországában és Pinochet Chiléjében kereste a maga paradicsomát”.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!