Caleigh Haber 27 éves, San Franciscoban él, és egy világszerte 70000 embert érintő genetikai rendellenességben, cisztás fibrózisban szenved. Két évvel ezelőtt kettős tüdőtranszplantáción esett át, ám szervezete nem fogadta be az új szervet, orvosai pedig az állapota miatt nem javasolnak újabb átültetést. Így párjával, Bryan Takayamával, úgy döntöttek, felpörgetik az eseményeket: eljegyzési parti helyett összeházasodtak.


2017. október 28-án esküvői fogadalmában Caleigh azt ígérte vőlegényének, hogy minden percet neki szentel, ami még a Földön adatik neki, és egy pillanatra sem adja fel az életéért folytatott harcot.

„Egyetlen percet sem akartunk elvesztegetni abból, amit még együtt tölthetünk”

– mondta el Haber a KTVU-nak. Valóban nem tétlenkedtek: az álomesküvőt 6 nap alatt sikerült tető alá hozni a család, a barátok és, elképesztő módon, komplett idegenek segítségével. Nem csak az esküvőnek helyet adó teremre, a vacsorára, a zenére, és Haber ruhájára érkezett felajánlás, de a fodrász, és a sminkes munkája is ajándék volt.

Caleigh és Bryan napra pontosan egy évvel azután mondták ki a boldogító igent, hogy egy közös barátjuk esküvőjén találkoztak és ahol pont Caleigh kapta el a menyasszony csokrát.

"Részemről plátói volt a dolog, de Bryan azt mondja, nála szerelem volt első látásra" – mesélte Haber. Az este során sokat voltak egymás társaságában, majd a későbbi férj váratlanul azt mondta: "Na, ez az, amit az esküvőnkön fogunk mesélni a barátainknak – emlékezett vissza a nő. És hiszik vagy sem, pontosan ezt is tette."

Az esküvő legemlékezetesebb pillanatának első közös táncukat nevezték Jason Mraz I'm Yours című számára.

"Így volt néhány meghitt pillanatunk a dal közben, mely igazán fontos nekünk, és csak egymásra figyelhettünk" – mondta el Takayama. Az ifjú feleség meg is jegyezte, milyen jó táncos, és milyen figyelmes újdonsült férje.

"Megforgatott és megcsókolt, minta senki más nem lett volna a teremben rajtunk kívül" – mesélte. A szám végére már alig kaptam levegőt, úgyhogy csak suttogni tudtam neki, és amilyen tökéletes, Bryan a karjába emelt, és úgy mondtuk ki, egymás szemébe nézve, mennyire szeretjük egymást.”

Instagram-oldalán, melynek közel 73000 követője van, Caleigh életét és a cisztás fibrózissal vívott harcát dokumentálja. Ez a progresszív, genetikai rendellenesség a mirigyek termelte váladék besűrűsödésével jár, mely nem tud rendesen kiürülni a szervezetből. Lerakódik a légutakban is, idővel egyre nehezebbé téve a légzést, továbbá a hasnyálmirigyben besűrűsödő váladék megakadályozza az emésztéshez szükséges enzimek kibocsátását, így a szervezet a táplálékot sem tudja megfelelően feldolgozni. Mindez nagyon megterhelő: "Az én szervezetem álladóan olyan igénybevételnek van kitéve, mint mikor valaki maratont fut, vagy intenzíven kondizik" – világította meg a helyzetet Haber.

Still swooning over our most perfect day while aiming to bring awareness to Cystic Fibrosis and organ transplant ??❤️ || “ When Caleigh Haber’s doctors told her two weeks ago that she wasn’t a good candidate for a second double-lung transplant,..It took the 27-yr-old with cystic fibrosis and her fiance, Bryan Takayama, a day to decide they weren’t ready to wave the white flag.“Caleigh looked at me and said, ‘Screw this, I’m not done fighting,’” said Takayama..“She’s been fighting her whole life and she told me, ‘Being home with you gives me reason to fight.’” || The couple made promises last weekend beyond just in sickness and health. “I will never stop fighting to stay alive because I want to continue to share memories with you,” Haber said in her vows. “I promise to not only share your excitement for life, but to do everything I can to amplify it,” he said to her. •“I fell in love with Caleigh because she appreciates everything about life more than anyone and crappy things happen to her every day,” Takayama said. “If we exhaust all options, we will be happy we tried but will focus on the quality of life with the time we have left.” “ #fight2breathe #cysticfibrosis #65roses #curecf #cfawareness #unos #organdonation #donatelife #recycleyourself #doublelungtransplant #organrejection #wedding #love #foreverandalways #caleighsaysbrydo

Caleigh Sarah Haber (@fight2breathe) által megosztott bejegyzés,

Miután a veséi is kezdik felmondani a szolgálatot, az orvosok szerint nem élné túl az újabb transzplantációt. "Őszintén szólva megértem őket – írta. Ha választanom kéne, hogy magamnak, vagy egy jobb esélyekkel rendelkező betegnek adom-e az egyetlen pár rendelkezésre álló tüdőt, be kellene látnom, hogy a jobb esélyekkel rendelkezőnek kell megkapnia."

Az esküvő után a barátaik által elindított GoFundMe kampányban befolyt adományokból az ifjú pár Hawaiira utazott, melyhez Haber orvosai is hozzájárultak, azzal a feltétellel, hogy legyen egy orvosi csapat, aki szükség esetén elérhető, illetve, hogy Haber nem szakítja meg a terápiát az út során sem. A fennmaradó összeget Haber kezelésének költségeire, és a cisztás fibrózissal kapcsolatos figyelemfelhívó tevékenységére fordítják.

Jelenleg azt próbálják elérni, hogy bekerülhessen olyan orvosi központokba, ahol magasabb kockázati faktorú betegeken is vállalnak szervátültetést. "Ha egyetlen kórházban sem vállalnak, más terápiás módszereket kell találnom, melyekkel minél tovább minőségi életet élhetek. Jelen pillanatban még nem vagyok kész elfogadni azt a lehetőséget, hogy nem lesz második transzplantáció" – összegezte a nő.

via DailyMail



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!