A miniszterelnök havi összjövedelme 6 és fél millió forint fölé fog nőni az idén. De nem járnak rosszul más kormánytagok és az országgyűlési képviselők sem.


Havi 814 ezer forinttal többet keres Orbán Viktor március elsejétől. Erről vitázni vagy szavazni sem kellett, a miniszterelnök fizetése az előző évi bruttó átlagkeresethez igazodik, és így azzal együtt automatikusan emelkedik – számol be az RTL Híradója.

Novák ebben a hónapban már egy percet sem kell dolgoznia, mégis többet fog keresni, mint amikor még hivatalban volt. Élete végéig megilleti a köztársasági elnökök juttatása, ami március elsejétől 5 millió 249 ezer forint lesz. Ez 653 ezer forinttal több, mint amit hivatali ideje alatt kapott.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön közölte, hogy tavaly bruttó 589 ezer 114 forint volt az átlagjövedelem. A képviselők ennek háromszorosát, azaz 1,7 millió forintot kapnak márciustól, ez 220 ezer forinttal több, mint az eddigi alapfizetésük.

A kormánytagok fizetése is nőni fog, havonta legalább 440 ezer forinttal. Azok, akik emellett képviselők is, 660 ezer forinttal kapnak majd többet.

A legjobban Orbán Viktor jár: a miniszterelnöki fizetése annyi, mint amennyit a házelnök Kövér László is kap. Ez március elsejétől néhány forint híján 4 millió 772 ezer forint, majdnem hatszázezer forinttal több, mint eddig. A kormányfő ezen felül az országgyűlési képviselői alapfizetést is megkapja. Ezzel együtt márciustól már 6 és fél millió forint fölött lesz az összes jövedelme, ami 814 ezer forinttal több, mint amit eddig keresett.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!