Ne hagyd ki a francia Cie Gratte Ciel ROUGE! előadását, és élvezd a Cirque du Sziget nemzetközi produkcióit három helyszínen, minden nap 14:00-tól! Lesz továbbá Vándor Vurstli, ArtGarden, élőszobor kiálltás, Színház- és Tánc Sarok és Szecessziós Detox is a Sziget újraformálódott kulturális zónájában, a ArtFusion Field-en.

Idén visszatér a Szigetre a Nagy Utcaszínház egy lenyűgöző francia produkcióval, a világ minden tájáról érkező cirkuszi előadásokat mutat be a Cirque du Sziget, a Sétáló Utcaszínházak keretében kilenc attrakció bukkan majd fel a Sziget minden pontján, de lesz Vándor Vurstli, ArtGarden, élőszobor kiálltás, Színház- és Tánc Sarok és Szecessziós Detox is a Sziget újraformálódott kulturális zónájában, a ArtFusion Field-en.

Idén újra visszatér a Szigetre a Nagy Utcaszínház, méghozzá egy elbűvölő darus produkcióval, amit a francia Cie Gratte Ciel társulat hoz el. A ROUGE! c. előadás az élet ünneplésére hívja a fesztiválozókat. Akrobaták és táncosok a színpadon és a magasban egyaránt egy látványos produkció keretein belül nyűgözik le a nézőt, és a lengőoszlop-, kötél- és trapézartisták mutatványai ejtik ámulatba a közönséget a Theatre-and-Dance Corner melletti területen.

A nagysátor programja egy közös előadással kezdődik, ahol a Sziget és a Cirkusziskolák Nemzetközi Szövetségének (FEDEC) együttműködésében magyar és külföldi cirkusziskolák növendékei mutatják be tehetségüket. Idén a Baross Imre Artistaképző előadása mellett a kijevi cirkusziskola produkciója jön a Szigetre. A délután öt órakor a Galapiat Cirque és Lucho Smit francia-holland kollaborációját élvezheti a közönség. Este nyolckor a cseh Cirk La Putyka lép színpadra. Éjfél előtt fél órával az etióp Circus Abyssinia mutatkozik be a cirkuszi sátorban. A kültéri terület kiemelkedő performanszát - délután három órától - a kanadai Les Dudes társulattól láthatjuk, de érkezik majd a koreai FORCE csoport, a francia Julot Cousins Compagnie Allégorie triója, a szintén francia a LOOking fOr performansza, a spanyol Planeta Trampolí Back2Classics trambulin showja is. A kültéri programot ezúttal is tűzshow zárja, egy igazi pirotechnikai kavalkád, amit minden nap 22:45-kor tekinthetnek meg a látogatók a francia The SuperShow előadásában.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!