Hajnalban még fagyhat, napközben meg a szél lesz kellemetlen, de határozottan melegszik az idő.


Jó hír: lassan tényleg tavasz lesz - írja az Időkép.

Csütörtökön már sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből keleten alakulhat ki helyenként futó zápor, esetleg hózápor. Sokfelé élénk, erős lökések kísérhetik az északias szelet. Délután 7 és 12 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Pénteken fátyolfelhős-napos időre készülhetünk, csapadék sehol sem várható. Nyugaton, északnyugaton élénk, erős lökések kísérhetik a déli-délkeleti szelet. A fagyos reggelt követően délutánra 8 és 13 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton túlnyomóan napos időre számíthatunk, csapadék ezen a napon sem várható. Több helyen élénk, északnyugaton lehet erős a délkeleti szél. Reggel még sokfelé fagyhat, de délután már 10-16 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap nyugat felől egyre több felhő sodródhat fölénk, főként magasabb szinteken, de estig mindenhol száraz marad az idő. Több helyen élénk lehet a délies szél. A csúcshőmérséklet 12 és 19 fok között alakulhat.

Hétfőn többször megnövekedhet a felhőzet, helyenként előfordulhatnak záporok. A Dunántúlon néhol megélénkülhet az északnyugati szél. Napközben 13 és 18 közé melegedhet a levegő. A folytatás igazi tavaszi időt ígér.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!