Rakonczay Viktorék három arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szereztek. A versenyzőknek egy egykilométeres körön kellett futniuk éjjel-nappal hat napon keresztül, minimális pihenőidővel.


Az olaszországi Policoróban rendezték meg múlt héten az ultrafutók hatnapos világbajnokságát.

A férfiaknál Rakonczay Gábor, a nőknél Szilasi Viktória nyert, Drabik Krisztina pedig harmadik lett, de Szilasival együtt a csapatversenyben övék lett az első hely, míg Rakonczay Fodor Szilárddal lett csapatban ezüstérmes - írja a Telex.

Szilasi Viktória kanadai–magyar állampolgár, Viktoria Brownként is ismert, a világversenyeken viszont általában magyar színekben indul. Ő az első egy-két napot tolta meg, nagy előnyt szerzett, a harmadiktól már lazábban vette a dolgokat.

A végén egy sérülés is nehezítette a helyzetét, de így is végül 694,4 kilométert teljesített, és közel 50 kilométert vert a második Mara Gulerre. Drabik Krisztina 622,5 kilométerrel lett a harmadik.

Rakonczay Gábor egy hónappal ezelőtt még a Dunán kajakozott két és fél napon át, de rutinos ultrafutónak számít. Tavaly a világon ő futotta a legjobb hatnapos eredményt, akkor 844 kilométert teljesített. Ő azt a stratégiát választotta, hogy lassabban kezdett.

Utána több órán át ostromoltam az ír srácot. Majd az egyik német futó magát jól kipihenve közelített egyre jobban, már csak 20 kilométerre volt tőlem. Azon volt, hogy felőröljön, nem volt kellemes, ájulás szélén haladtam órákon át” – nyilatkozta Rakonczay.

Végül 3 kilométert javított is egyéni legjobb eredményén, 847,6 kilométerrel zárt, 20 kilométer vert rá a másodikra, a német Adrian Rewigre. A férfi mezőnyben még két magyar volt: míg Fodor Szilárd 690,3, addig Török Benjámin 602 kilométert teljesített.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!