A volt államfő szerint az ügyben mindhárom állítás valótlan, hazug kijelentés, az ellenzéki párt állítása pedig rágalmazás, amivel belegázoltak testvére becsületébe.


A Demokratikus Koalíció (DK) a múlt héten jelentetett meg ez közleményt, amelyben azt állították: Áder János testvérének tudomása lehetett arról, hogy a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatója molesztálja az intézetben lakó gyerekeket – emlékeztet a 24.hu.

„Az ügy eljutott a Főváros Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztályához, melynek akkori vezetője Pölöskei Gáborné Áder Annamária volt, Áder János testvére. Neki tudnia kellett arról, hogy mit csinál az igazgató a bicskei gyermekotthonban lakó gyerekekkel, mégsem tett semmit, ezért a pedofil igazgató még 5 éven át zaklathatta a rá bízott gyerekeket. Pölöskei Gáborné Áder Annamáriát a hallgatása után előléptették, Balog Zoltánnak lett az államtitkára” – olvasható a DK közleményében.

Az Index megkereste a volt köztársasági elnököt, aki húga helyett reagált a vádakra:

– fogalmazott Áder János.

Hozzátette: reméli, hogy a DK képviselője „nem bújik a mentelmi joga mögé, valamint ügyvédjével nem fogják mindenféle eljárási praktikákkal húzni az időt”. Ígérete szerint, ha a bíróság a javukra dönt, és a húgának sérelemdíjat ítélnek meg, a teljes összeget felajánlják a bicskei gyermekotthonnak.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!