Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot, amelyekkel elkerülhetjük a reggeli rohanást és stresszt.

Az iskolakezdés sok család számára stresszes időszak lehet, különösen, ha reggelente káosz uralkodik otthon. Az idő szorítása, az iskolai felszerelések összekészítése, a reggeli elkészítése, a gyerekek öltöztetése és az esetleges dugók mind hozzájárulhatnak a feszültséghez. A zökkenőmentes reggelek elérése azonban nem lehetetlen feladat, csak egy kis előre tervezés és néhány praktikus tipp szükséges hozzá. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot, amelyekkel elkerülhetjük a reggeli rohanást és stresszt.

1. Készítsünk elő mindent előző este!

Az egyik leghatékonyabb módszer a reggeli káosz elkerülésére, ha már előző este előkészítjük azokat a dolgokat, amelyekre szükség lesz másnap. Tegyük ki az iskolai ruhákat, készítsük össze az iskolatáskát, és ellenőrizzük, hogy minden szükséges felszerelés megvan-e (tankönyvek, füzetek, tolltartó stb.). Ez nemcsak időt takarít meg reggel, de csökkenti annak az esélyét is, hogy valamit otthon felejtsünk.

2. Alakítsunk ki egy reggeli rutint!

A gyerekek szeretik a rutint, és ez különösen igaz a reggelekre. Ha minden nap ugyanabban a sorrendben végezzük el a teendőket, az segít a gyerekeknek megszokni a menetrendet, és csökkenti a kapkodást. Például először reggelizzenek, utána öltözködjenek, majd mossanak fogat, és végül ellenőrizzük, hogy mindent elpakoltak-e.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!