Jelentős késések várhatóak szerte az országban a nagy vihar miatt. Érdemes tájékozódni a friss információkról, ha valaki esetleg most indulna útnak.


A csütörtök reggeli vihar miatt több dunántúli vonalszakaszon áll a forgalom, több vonalon pedig várakozásra kényszerülnek a vonatok - írta meg a Portfolio.

Az időjárás miatt a Kaposvár-Gyékényes-Murakeresztúr-Nagykanizsa vonalszakaszon, továbbá Abaliget és Bükkösd között feszültségkimaradás miatt áll a forgalom, Sávoly és Zalakomár között a biztosítóberendezés is meghibásodott. 

A cikk azt is megjegyzi, hogy Zalabér-Batyk—Pókaszepetk között egy fa dőlt a vasúti pályára, ami előtt a  Zalaegerszegről 5:49-kor a Déli pályaudvarra elindult Göcsej InterCity (IC 959) megállt. A vonat az útját a fa eltávolítása után, várhatóan 50-60 perces késéssel folytatja majd.

Szántód és Balatonszárszó között is feszültségkimaradás miatt szünetel a közlekedés, Siófok és Balatonszemes között pótlóbuszok járnak, a Dél-Balatoni vonalon pedig akár 90 perccel is megnőhet az eljutási idő.

Vonyarcvashegy és Balatonederics között pedig fakidőlés miatt nem közlekedhetnek a vonatok. A kidőlt fa eltávolításáig hosszabb eljutási időre kell számítani a Keszthely-Tapolca vonalon.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!