Büntetőper zajlik Veronában, a városi bíróságon a 2017. január 20-án éjjel történt, tizenhét magyar életét követelő buszbaleset nyomán - számolt be a 24.hu.

Mint ismeretes, a januári éjszakán egy magyar középiskolásokat szállító busz oszlopnak hajtott Verona közelében az autópályán.

A busz szétroncsolódott és kigyulladt, a helyszínen tizenheten, többségé­ben 14 és 18 év közötti diákok haltak meg, egy súlyos sérült később Budapesten hunyt el.

A tárgyalás első napjára 2018. október 30-án került sor, a másodikra december közepén, a harmadikra március elején, ma délelőtt 10 órakor kezdődött a negyedik. A következő tárgyalási nap pedig január 24-én lesz.

A gyászoló szülők egy csoportja a mai tárgyaláson elvesztett gyermeke fotójával díszített pólóban jelent meg, ezzel tiltakozva a kialakult helyzet ellen, hogy a halálos tragédiának két és fél év után még mindig nincs felelőse - a bírósági procedúra csupán az adategyeztetésnél tart.

A veronai államügyész tömegszerencsétlenség előidézése miatt hat ember ellen emelt vádat: 5 olasz mérnök és egy buszvezető, V. János ellen, aki elvileg a buszt vezette.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>