Nyilatkozott az ember, aki az 1997-es James Cameron-film szakértője volt.


A Titanic roncsai közelében vasárnap tűnt el a Titan nevű, barkácsolt tengeralattjáró, öt emberrel a fedélzetén: a legendás hajó roncsai 3800 méter mélyen fekszenek a tengerfenéken Új-Fundlandtól 600 kilométerre. Az nem világos, hogy hol tűnt el pontosan a tengerealattjáró.

A kutatócsapatok most is versenyt futnak az idővel, hogy megtalálják a kis méretű hajót, amelyben a szakemberek szerint csak nagyjából 96 órányi levegő van, ez pedig azt jelenti, hogy az oxigén június 22-én, csütörtökön reggel 6 órakor elfogy.

Az 1997-es Titanic-film szakértője, Parks Stephenson egy friss Facebook-bejegyzésében leírta, hogy nagyon aggódik a fedélzeten tartózkodokért, leginkább azok lelkéért, akiknek még nem is hozták nyilvánosságra a kilétüket. Ugyanakkor azt is leírta, hogy nem számít, milyen cikkeket lehet olvasni jelenleg a keresésről.

- írta a szakértő.

A James Cameron filmjében technikai tanácsadóként dolgozó szakember azt is hozzátette, hogy minden interjúkérést visszautasít, mert tisztelettel akar lenni mindenki iránt, akit érinthet ez a súlyos tragédia.

Az amerikai parti őrség június 19-i, hétfői sajtótájékoztatón John Mauger ellentengernagy elmondta, hogy a lehető legkeményebben dolgoznak a tengeralattjáró felkutatásán, és minden eszközt felhasználnak, hogy megtalálják a merülőhajót.

(via Unilad)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!