Az RSPCA állatvédő szervezet közlése szerint az Egyesült Királyságban egyre gyakrabban, egyre nagyobb számban találnak elárvult bébifókákat, amelyek rendszerint alultápláltak és sürgős ellátásra szorulnak, szúrta ki a Ladbible.


A szervezet arról számolt be, hogy főhadiszállásuk, a norfolki East Winch Wildlife Centre az utóbbi időben valóságos fókaárvaházzá változott, olyan sok fiatal egyedet kell ellátniuk. Az esetszámok ugrásszerű növekedése felveti a kérdést, hogy mi történt a fókákkal, vajon mi lehet az oka annak, hogy ilyen sok anya hagyja el a kölykeit.

Az RSPCA menedzsere, Alison Charles azt mondta, mivel a bébifókák születésüktől fogva tudnak úszni, elég gyakori, hogy a nem elég edzett kölykök egyszerűen lemaradnak az anyjuktól és testvéreiktől és később már nem találnak vissza hozzájuk. A túlélési esélyeiket ugyanakkor a strandolók is hátráltatják.

Aggasztó, hogy egyre több olyan hírt kapunk, hogy az emberek visszakergetik a vízbe a parton pihenő kicsiket. Ez azért aggályos, mert ezek az állatok nem sziesztáznak, azért fekszenek a parton, mert kimerültek, ami érthető is, hiszen még nagyon fiatalok.

Ha pedig a strandolók visszaterelik őket a vízbe, az adott esetben az állatok halálához is vezethet.

Alison Charles elmondta azt is, hogy akár öt hónapot is igénybe vehet az, hogy a kölykök megerősödjenek ahhoz, hogy nyugodt szívvel szabadon engedhessék őket.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!