A fiatal sofőr egyik ismerőse próbált segíteni az áldozatokon, de elmondása szerint teljesen esélytelen volt minden.


Ahogy arról mi is beszámoltunk, borzalmas tragédia történt Vácott. Egy fának ütközött a 18 éves fiú által vezetett autó péntekre virradó éjszaka, a sofőr és a 16 éves utasa kirepült az autóból és a helyszínen meghalt.

Egyikük sem volt bekötve, ezért az autóból kirepülve szörnyethaltak - írja a Blikk.

Az egyik áldozat a 16 éves Zsaklin volt. A lapnak a család beszélt a balesetről. A nővére elondta:

"Zsaklin beült a fehér kocsiba a tizennyolc éves srác mögé, és hozzám is beszálltak ketten. Nem mondtak semmit, hogy hova mennek, csak azt kérték, kövessem őket.

Leila saját szemével látta, hogy mi történt a testvérével.

"Próbáltam beszélni a testvéremhez, könyörögtem neki, hogy keljen fel, de nem mozdult. Semmi esély nem volt rá... Én ilyet még nem is láttam soha, még filmekben sem. Ahogy beszélek róla, kiráz a hideg. Csak a testéről lehetett őt felismerni. Ez borzalom!"

Azonnal hívta édesanyjukat is, aki rögtön útra kelt.

És ott ezután mintha elvágták volna a képet, összeestem – csuklott el az édesanya hangja. – Akkor is meghaltak volna, ha bekötik magukat a biztonsági övvel. Az autó megpördült, a tetejével csapódott a fának, ami teljesen behorpadt. Kínkeservesen felneveltem őket és egy ilyen gyerek elvette az egyikük életét..."

- mondta el a megtört asszony.

A 18 éves sofőr, Ricardo nagybátyja a lapnak elárulta, hogy az autót nemrég kapta a fiú, akinek friss volt a jogosítványa. Elmondása szerint a fiatal nem versenyzett, csak előzött, de nagy sebességgel, ez vezetett a tragédiához.

A fiú osztálytársának anyja - aki halottlátó - elbeszélése szerint:

"A hatalmas csattanás után azonnal hívtam a rendőröket és a mentőket, akik próbáltak instruálni, hogyan segítsek a sérülteknek. Kérték, nézzem meg a pulzusukat és kezdjem meg az újraélesztést, de a fiúnak ki volt törve a nyaka és a gerince is, a lánynak pedig nem volt meg a fél arca, így teljesen esélytelen volt minden. Sokkot kaptam, még most is a történtek hatása alatt állok. Ráadásul a fiút jól ismertem, régebben többször is járt már nálunk".

A lap megjegyzi, hogy a lány családja szerény körülmények között él. Aki támogatná őket, itt megteheti: Vidák Ramóna számlaszáma - 50453702-10161481.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!