De nem csak ő, hanem a köznevelésért felelős államtitkár is jelen volt az ülésen, ahol elvileg csak gazdasági és energetikai kérdésekről esett szó.


A tanárszakszervezeteknek sem árulta el a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, hogy miért hívták meg a szombati kormányülésre - számolt be róla az RTL Híradó.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, szombatra kormányülést hívott össze Orbán Viktor miniszterelnök. Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője közleményében akkor azt írta, hogy

Az ülésről azonban Orbán Viktor a Facebook-oldalán megosztott egy képet, amelyen a 444 kiszúrta Horváth Pétert, a Nemzeti Pedagógus Kar elnökét, illetve Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárt is. (Bár ez utóbbi szereplőt Gulyás Gergely részben kitakarta a képen.)

Az RTL most megkereste a kormányt és Horváth Pétert is, hogy megtudják: oktatási kérdések is szóba kerültek-e a kormányülésen. Érdemi választ azonban a csatorna nem kapott - ahogy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezet (PDSZ) sem. Pedig Nagy Erzsébet, a szervezet alelnöke a Híradónak azt mondta, hogy az elmúlt egy napban többször is kereste ez ügyben Horváth Pétert. Nagy Erzsébet szerint azonban az sem véletlen, hogy őket nem hívták meg az egyeztetésre.

- mondta Nagy Erzsébet. Az egyeztetés előtt a pedagógus kar elnöke nem kereste meg a legtöbb taggal rendelkező Pedagógusok Szakszervezetét (PSZ) sem.

Horváth Péter még októberben az Indexnek azt mondta, hogy „a sztrájk a tiltakozásnak egy teljesen egyértelmű, jogszerű kifejezése, különösen a köznevelés mai állapotát látva”.

A polgári engedetlenséget viszont „egy minden oldalról nagyon nehezen kezelhető helyzetnek” tartotta, hiszen szerinte „a pedagógusok elbocsátása hatalmas csapdahelyzet mindenki számára”.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!