Nem nagyon emlékszünk olyanra, hogy egy magyar csapat jól jött ki abból, ha másoktól függött a sorsa. Márpedig a női kézilabda-világbajnokságon most ez volt a helyzet, mivel a magyar válogatott csak a 14. helyen végzett, így szurkolnunk kellett, hogy a középdöntős csoportokban számunkra kedvezően alakuljanak az eredmények.


A hollandok megtették a magukét a középdöntő utolsó fordulójában azzal, hogy simán, hét góllal verték Dél-Koreát, de ez még nem volt elég, a svédeknek is drukkolnunk kellett Montenegró ellen, amely eggyel győzött le minket a csoportban.

A skandinávok 9-6-ra vezettek az első félidő kétharmadánál, de tudjuk jól, a kézilabdában ez nem nagy előny, a félidőben már döntetlen volt az állás (12-12).

A második felvonást Montenegró kezdte jobban, a 37. percben már ők vezettek hárommal, és a svédek csak 17-16-nál tudtak csak egy gólra visszajönni. A svédek három hétméterest is elrontottak, az egész második félidőben ihletett formában védő Batinovic megbabonázta őket.

A 26-23-as montenegrói győzelem azt jelenti, hogy a svédek a csoport negyedik helyén zártak, így a 7. helyért játszanak a németek ellen.

Ha ott a svédek győznek, akkor a magyar csapat mehet az olimpiai selejtezőre. A gond csak az, hogy a svédeknek nem kell megszakadniuk, mivel biztosan ott lesznek az olimpiai selejtezőn, míg a németeknek ez az egyetlen lehetőségük, ez pedig nem sok jót ígér.

Kiemelt kép: Kovács Anikó


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!