Kedd este fontos mérkőzés a vár a svéd női kézilabda-válogatottra, amely ugyan továbbjutott már a világbajnokság középdöntőjébe, azonban a hollandok elleni rangadón dől el, hogy hány pontot visz magával.

Kapcsolódó

"Most volt a legtöbb eladott labdánk, technikai hibánk, és megremegett a kezünk"

Az elszórt labdák és technikai hibák akadályozta a magyar női kéziválogatottat a németek ellen.

Miután a következő körben az Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes Norvégia is ellenfél lesz, így akkor van nagy esély a negyeddöntőbe kerülésre, ha hibátlan teljesítménnyel, négy pontról folytathatja egyikük.

A svédeknél azonban nagy problémát jelenthet, hogy a Győri Audi ETO-ban szereplő klasszis beállós, Linn Blohm megbetegedett, és elmondása szerint kizárt, hogy egész mérkőzésen számítson rá a szakvezetés.

Persze erre eddig sem volt szükség, mert Puerto Rico és Üzbegisztán lelen lehetett bátran cserélgetni. Azonban a címvédő ellen már a legjobbakra több felelősség hárul.

A 29 éves játékos - akit a válogatott egyik legjobb és legfontosabb tagjának tartanak, mert ő a védelem egyik oszlopa - az első két mérkőzésen 49 perc 57 másodpercet töltött a pályán, hat lövéséből öt gól lett, adott két gólpasszt, védekezésben egy labdaszerzés és egy blokkolás áll a neve mellett.

Sajnos valószínű, hogy nem állhatok egész meccsen a szakvezetés rendelkezésére. Sajnálom, mert most kezdődik igazán a világbajnokság

- nyilatkozta Blohm a svéd Aftonbladetnek.

A beállós telefoninterjút adott a lapnak, de a beszélgetés közben végig köhögött, így el sem titkolhatta volna, hogy megfázott.

"Körbejárta már a csapatot ez a betegség, így valószínűleg a többiektől kaptam el.

99,9 százalék, hogy játszom, kérdés, mennyit bírok

- tette hozzá.

Blohm nincs elszigetelve, ugyanúgy a csapat többi tagjával eszik, készül, bár amikor csak lehet, igyekszik tartani a távolságot. Reméli, tényleg csak megfázásról van szó, az biztos, hogy a rendszeres koronavírus-tesztelések eddig mind negatív eredménnyel zárultak.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!