Hollandia aratta a legnagyobb különbségű győzelmet spanyolországi női kézilabda-világbajnokság csoportkörének első fordulójában.

A válogatott pénteki nyitómeccsén nem fogta vissza magát a jóval szerényebb képességű Puerto Rico ellen, már az első félidőben 23 gólt dobott. Várható volt, hogy nagy arányú győzelem lesz a vége, de még így is brutális,

negyvengólos különbséggel nyert a holland csapat, 55-15-re.

Szintén rendkívül magabiztos sikert aratott két skandináv csapat, Norvégia és Svédország is 46 gólig jutott. Az Európa-bajnok norvégok Kazahsztánt intézték el, míg a svédek az üzbégeket, ráadásul csak 15 gólt kapva. A pénteki játéknap legszorosabb meccsét a szerbek vívták a lengyelekkel, míg a szlovének tízgólos különbséggel kerekedtek a montenegróiak fölé.

Eredmények - női kézilabda-világbajnokság, csoportkör, 1. forduló

A csoport (Granollers):
Szlovénia-Montenegró 28-18 (16-8)
Franciaország-Angola 30-20 (13-9)

B csoport (Llíria):
Szerbia-Lengyelország 25-21 (16-13)
Orosz Kézilabda Szövetség-Kamerun 40-18 (17-10)

C csoport (Castelló):
Norvégia-Kazahsztán 46-18 (24-10)
Románia-Irán 39-11 (20-3)

D csoport (Torrevieja):
Svédország-Üzbegisztán 46-15 (22-11)
Hollandia-Puerto Rico 55-15 (23-6)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!