A kivégzés előtt azt mondta, minden nap próbált valami jót tenni azért, amiért elvett egy életet.


Thomas Edwin Loden Jr. 2001 szeptembere óta várt a kivégzésére: ekkor ítéltek el ugyanis halálra egy tinédzser lány meggyilkolása és megerőszakolása, valamint négy rendbeli szexuális bántalmazás miatt - írja az UniLad.

A Death Penalty News szerint Loden Jr. azt mondta a lánynak, segít neki kereket cserélni, mert "tengerészgyalogosként" ez a dolga. Mikor viszont Gray azt mondta neki, hogy sosem akarna tengerészgyalogos lenni, a férfi dühös lett, és erővel berántotta a furgonjába.

A most 58 éves férfit a 2001-es ítélet után idén december 14-én végezték ki a Parchmanben található Mississippi Állami Börtönben.

Az utolsó vacsorája sült sertésszeletből, okrából vajas édesburgonyából, valamint Pillsbury Grands márkájú kekszből, őszibarackos süteményből és vanília fagylaltból állt, valamint egy csésze Lipton teából.

- mondta az utolsó szó jogán, mielőtt megkapta volna a halálos injekciót. A lány családjának azt mondta, hogy reméli, ezzel a nappal valamennyi békét és lezárást kapnak.

Múlt héten a lány édesanyja, Wanda Farris azt nyilatkozta, hogy bár nem akarja látni senkinek a halálát, de elmegy az ítélet végrehajtására, mivel hisz a halálbüntetésben és az igazságszolgáltatásban is. "Főleg a mosolyára emlékszem. Tele volt élettel, és rendes keresztény lány volt. Ő sem volt tökéletes, de mindig a jóra törekedett" - mesélte a lányáról.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!