A Fidesz médiabirodalmához tartozó Ripost ellen is helyreigazítási pert nyert első fokon Nagy Blanka, akiről a bulvárlap valótlanul állította, hogy több tantárgyból bukásra áll. A kecskeméti gimnazistát azután vette tűz alá a kormánysajtó, hogy felszólalt egy tüntetésen, ahol durva kijelentéseket tett a Fideszre és Áder Jánosra.


A sajtó-helyreigazítási perekben Litresits András, az MSZP ügyvédje képviselte Nagy Blankát, így a szocialista párt Facebook-oldalán jelent meg a bírói ítélethirdetésről készült videofelvétel. A diák korábban már pert nyert az Origo és a Lokál ellen, amelyek utánközölték az álhírt, most viszont az eredeti közlővel szemben is neki adott igazat a bíróság.

Az elsőfokú ítélet szerint a Ripostnak az eredeti cikkel megegyező terjedelemben kell közölnie, hogy valótlanságokat állított Nagy Blankáról, emellett a kiadónak 88 900 forint perköltséget és 36 ezer forint eljárási illetéket kell megtérítenie.

Nagy Blanka első fokon ismét sajtó-helyreigazítási pert nyert! Az Origo, és a Lokál után most végre az eredeti lejárató cikk szerzőjét, a Ripostot is elmarasztalta a Fővárosi Törvényszék! A sikersorozathoz külön gratulálunk dr. Litresits András ügyvédnek! #szabadsajtó #propaganda

Közzétette: MSZP - 2019. március 26., kedd

(Kiemelt fotó: MTI / Mónus Márton)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!