A Republikon úgy gondolja, a 13. havi nyugdíjak emeltek a kormánypárt népszerűségén februárban. Az IDEA szerint viszont mostanra már elpártoltak a Fidesztől azok a szavazók, akiket a választási kampány alatt győztek meg.


Kismértékben, de hosszú idő után növelni tudta a támogatottságát a Fidesz–KDNP. A párt támogatóinak száma tavaly április óta folyton morzsolódott, azonban most megállt – derül ki a Republikon Intézet februári felmérésből, ami a Telexen jelent meg.

A biztos pártválasztóknál is erősödött 45-ről 47 százalékra.

Az ellenzéki pártok körében továbbra sincs nagy változás: a többség népszerűsége stagnál vagy csökken. Továbbra is a DK a legnagyobb ellenzéki párt, a Mi Hazánk támogatottsága pedig már második hónapja csökken. Az MSZP és a Momentum támogatottsága változatlan, utóbbira Donáth Anna visszatérése nem hatott egyelőre sem pozitívan, sem negatívan.

A választáson való részvételi hajlandóság viszonylag magas. Amennyiben most tartanák a választásokat 65 százalék biztosan elmenne, 17 pedig valószínűnek tartja. Mindössze 3 százalék mondta azt, hogy biztosan nem, 7 százalék pedig nem tudja vagy nem válaszolt.

Ezzel szemben az IDEA Intézet a kormánypárt népszerűségének csökkenését mérte - emlékeztet a 24.hu. Az ő felmérésükből az derül ki, hogy

Szerintük azért, mert azok a szavazók, akik tavaly a választási kampány alatt álltak a Fidesz mellé, idén februárra eltűntek. Ők a biztos szavazóknál a Fidesz támogatottsága 48 százalékra mérték.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!