„Nem döntött helyesen Püspök Úr. Gyülekezeti tagjainkkal együtt mélységesen fel vagyunk háborodva a döntésen” – fogalmazott Felhősi András Imre, aki a gyömrői Csűrös András kezdeményezéséhez csatlakozva közadakozást szervez az áldozatok javára.


Ahogy már írtunk róla, szimpátiaszavazást tartottak Balog Zoltánról a Magyar Református Egyház Zsinati Hivatalában, ami után Balog Zoltán bejelentette: 86 százalékos támogatottságot kapott a szavazáson, ezért nem távozik posztjáról. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke szerdán közleményt adott ki, amelyben azt írja, „ezen az ülésen megkértem – a kialakult helyzetre való tekintettel, teológiai alapú érveléssel Balog püspök urat: gondolja át, hogy lemond zsinati elnöki tisztéről.” Fekete szerdán ismét beszélt Baloggal, amelyben ismét azt kérte tőle, mondjon le zsinati elnöki tisztéről.

Hajdú-Bihar megyében 91 református gyülekezet működik és az eddigi információk szerint a térség megosztott Balog Zoltán ügyében.

írta a Debrecinernek Felhősi András Imre ártándi lelkipásztor, majd közölte, Csűrös András kezdeményezéséhez csatlakozva közadakozást fognak szervezni az áldozatok javára.

Kállai Imre, Debrecen Homokkert városrészének lelkipásztora azt írta a lapnak, hogy nem ismer minden részletet és nem akar ítélkezni senki, így Balog Zoltán felett sem. Azt azonban nyilvánvalónak tartja, hogy

„Emiatt tartottam volna helyesnek, ha a püspök úr és egyházunk egyéb vezetése másként rendezi ezen helyzetet” – fogalmazott.

Balogh Barnabás, Hosszúpályi lelkipásztora viszont kiállt Novák Katalin és Varga Judit mellett. Balog pozíciójáról nem ő, hanem a Zsinat hivatott dönteni – tette hozzá.

 

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!