A Semmelweis Egyetem Balassa utcai épülete – ahol a Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika, valamint a Neurológiai Klinika található – ütemezetten, két lépcsőben a koronavírusos betegek ellátóhelyévé válik - olvasható az egyetem honlapján megjelent közleményben.

Ez azt jelenti, hogy az eddigi szakmaspecifikus COVID-19 ellátás mellett megjelenik az általános (nem pszichiátriai, neurológia) COVID-19 pozitív vagy koronavírusgyanús betegek ellátása is, belgyógyászati profilú (belgyógyász, pulmonológus, illetve kardiológus) szakorvosok szakmai vezetésével.

Ezzel párhuzamosan a koronavírussal nem érintett pszichiátriai ellátás a – szintén az egyetemhez tartozó – Szent Rókus Klinikai Tömbbe költözik át.

A Balassa utcai épület már a jövő hét közepére koronavírusos betegek ellátóhelyévé válik. Az átmeneti áthelyezésben érintett pszichiátriai és neurológiai betegek kezelőorvosuktól kapnak tájékoztatást az őket érintő változásról.

hirdetés

A közleményben kiemelik, szervezeti egységek ideiglenes áthelyezésére már a világjárvány első hulláma során is volt példa, mind a hazai, mind a külföldi intézmények esetében.


hirdetés