A Kertvárosi Sürgős Ellátás fizetős szolgáltatás, de a kerületi lakcímkártyával rendelkezőknek az önkormányzat kifizeti az ellátást, így számukra ez továbbra is ingyenes marad.


Kovács Péter, a XVI. kerület fideszes polgármestere a közösségi oldalán jelenette be, hogy mégis lesz orvosi ügyelet, így nem kell a betegeknek más helyre menniük, ha ellátásra szorulnak.

Azt írja:

"Orvosi ügyelet volt, van és lesz a XVI. kerületben. Sőt, ígéretünknek megfelelően gyermekellátással bővül.

Október 1-től Budapesten is az Országos Mentőszolgálat veszi át a 0-24 órás orvosi ügyelet ellátását a törvény erejénél fogva. Mivel a mentőszolgálat Budapest 23 kerületében csak 15 helyen jelölt ki ügyeleti pontot, így voltak olyan kerületek, ahová nem jutott, így a XVI. kerületben se lesz a mentőszolgálat által üzemeltetett ügyeleti pont" -emlékeztet a kerületi vezető.

Ugyanakkor találtak mégis megoldást:

A rendelés a szokott helyen és telefonon érhető el. Ezen kívül hétköznap 8-20 óra között lesz kivonuló szolgálat is az éjszakai 20-8 óráig terjedő időszakban, a hétvégén pedig a mentőszolgálat vonul ki.

A Szakrendelő épületében a Kertvárosi Sürgős Ellátás keretében 0-24 órában fogadják a pácienseket a hét minden napján.

A polgármester kiemelte: "Minden olyan ellátást biztosítunk, amit eddig, kivéve a gyógyszerfelírási kényelmi szolgáltatást, viszont sürgős gyermekellátással is bővül a szolgáltatás. Természetesen minden XVI. kerületi lakó is jogosult az országos ügyeleti ellátásra, melyet az egész országban a 1830-as telefonszámon érhetik el. A Kertvárosi Sürgős Ellátás fizetős szolgáltatás, alkalmanként 5000 forint, de a XVI. kerületi lakcímkártyával rendelkezők számára az önkormányzat fizeti az ellátást, így a Kertvárosiak számára továbbra is ingyenes".

Forrás: Telex


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!