Budaörs polgármestere aki korábban azt közölte, hogy a város saját forrásból működtetne egy háziorvosi ügyeletet, most szeretné tudni, milyen jogszabály alapján tehetik ezt meg.


Ahogy arról mi is írtunk, az új orvoi ügyeleti rendszer miatt több településen is megszűnik az ügyeleti ellátás. Emiatt például Budaörs polgármestere felvetette, hogy ők szívesen fanntartanának saját forrásból háziorvosi ügyeletet. Erre azt a választ kapták az Országos Mentőszolgálattól, hogy az ügyelet működtetése az ő feladatuk, nincs szükség arra hogy az önkormányzatok is forrásokat vonjanak be ebbe.

Az RTL Híradó kérdésére Gulyás Gergely miniszter azt mondta, hogy

Szerinte az két külön dolog, hogy az ügyeleti ellátás részét képezi-e vagy sem a rendelő. Az önkormányzat létrehozhat egy rendelőt, ott alkalmazhat egy orvost, de ez nem az állam ügyeleti ellátásának része.

Budaörs polgármestere erre azt közölte, hogy iránymutatást kért a minisztertől az ügyben, hogy jogilag ez a dolog valóban alátámasztható-e. Szeretné tudni, milyen paragrafus alapján szerződhet az önkormányzat egy magánszolgáltatóval.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!