Ki ne álmodott volna már arról, hogy nyer a lottón? A pénz azonban őrült dolgokra készteti az embereket. Ezeknek a nyerteseknek az lett volna a szerencséjük, ha nem nyernek.


Lee Kost

Lee Kost 78 éves volt, amikor 2007-ben 250 ezer dollár ütötte a markát. Vett egy Rolex órát és két Jaguárt. A szerencséje után többször is betörtek hozzá, és az utolsó ilyen eset a halálával végződött. Négy fiatal tört rá a házában, és készpénzt követeltek tőle, meg azt, hogy árulja el a PIN-kódot a bankkártyájához. Ezután lelőtték, és az egyik Jaguárjával elhajtottak. A rendőrök nem sokkal később gyorshajtás miatt leintették őket.

Urooj Khan

Urooj Khant órákkal azután ölték meg, hogy rámosolygott a szerencse, még meg sem kapta a pénzét.

Khan korábban megpróbálta abbahagyni a szerencsejátékozást, de 2012 májusában mégis vett két kaparós sorsjegyet. Az egyikkel 1 millió dollárt nyert. Az összeget arra akarta fordítani, hogy fejlessze ruhatisztító üzletét, amelyet azután létesített, hogy Indiából Chicagóba költözött.

A boncolás során kiderült, hogy cianiddal mérgezték meg, de az ügyben a mai napig nem vontak felelősségre senkit. A lottónyereményt az örökösei osztották el egymás közt.

Doris Murray

Doris Murray a 41. születésnapján nyert 5 millió dollárt 2007-ben. Úgy döntött, hogy nem veszi fel egyben az összeget, hanem inkább évtizedekre bebiztosítja a sorsát: ez évi mintegy 172 ezer dolláros adózás utáni jövedelmet jelentett neki. Nem kezdett nagy lábon élni, a terve mindössze az volt, hogy a pénz nagy részét az unokáinak teszi félre. Pontosan egy évvel később azonban már halott volt: a barátja ölte meg, akivel szakítani készült.

Jonas Lucas Alves Dias

2020-ban a brazil Jonas Lucas Alves Dias 9 millió dollárnak megfelelő összeget nyert. Két évvel később egy út szélén találták összeverve, és a kórházba szállítás után 55 évesen belehalt sérüléseibe. Kiderült, hogy korábban elrabolták, és 20 órán át fogva tartották.

Alves Diasról tudták, hogy nyert, és ő nem változtatott a szokásain. Azon a napon is, mikor elrabolták, sétálni indult. A támadók ismerték a napi rutinját, így tudták, mikor és hol csapjanak le rá. Megpróbáltak egy nagyobb összeget átutaltatni vele a bankszámlájáról, de végül nem jártak sikerrel.

Jeffrey Dampier

Jeffrey Dampier Jr. 20 millió dollárt nyert a lottón 1996-ban. Ezután elvált feleségétől, akivel az összeget testvériesen elosztották, majd újranősült. Második neje, Crystal Jackson húga, Victoria végzett vele. 2005-ben ő és barátja elcsalták magukhoz, megkötözték, fogva tartották, majd fejbe lőtték. Az özvegyen maradt nő később azt mondta:

(Forrás: Grunge, Lottery Post)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!